Zondag 11 december 2016

kerstbericht-2016klein 

traditiegetrouw ons jaarlijks

KERSTCONCERT

zie de concertpagina

 

Pagina afdrukken

Home

WELKOM OP DE SITE VAN VOCAAL ENSEMBLE OSS 

Het in 1975 opgerichte Vocaal Ensemble Oss, heeft ondertussen een breed repertoire van grote muzikale werken en kleine onbekendere composities opgebouwd. Het ambitieniveau ligt hoog. Onder de professionele leiding van dirigent Mario Veldpape wordt een kwaliteit bereikt waarop een 4-stemmig amateurkoor trots kan zijn.

Het koor bestaat uit circa 50 leden, sopranen, alten, tenoren en bassen en geeft twee keer per jaar een uitvoering van zowel de grotere traditionele muzikale werken, als wat onbekendere kleinere composities.

Als vast programma wordt één keer in de drie jaar rondom Pasen de Matthäus Passion in de Heilig Hartkerk in Oss uitgevoerd en ieder najaar wordt een kerstconcert gegeven in de Grote Kerk van Oss. In de jaren zonder Matthäus Passion wordt een ander groot werk ingestudeerd en uitgevoerd, het Requiem van Duruflé, het Requiem van Mozart, de Messiah van Händel en de Johannes P

assion van Bach zijn hier voorbeelden van.

Tussendoor zijn met groot succes uitgevoerd, Motetten van Bach, van Brahms en van Bruckner, Magnificat van Pärt, stukken van Mendelssohn, ook het Avé Maria van Verdi staat op het programma.

Afwisseling en variatie zijn voor Vocaal Ensemble Oss belangrijk, de variatie maakt het instuderen veel leuker en is uiteraard voor het publiek ook heel aantrekkelijk.

Op onze website staat altijd de actuele informatie, inclusief het programma van de komende uitvoering. 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vocaalensembleoss.nl/veo/