Het Koor

Het in 1975 opgerichte Vocaal Ensemble Oss, heeft ondertussen een breed repertoire van grotere oratoria en kleine onbekende composities opgebouwd. Het ambitieniveau ligt hoog. Onder professionele leiding van dirigent Mario Veldpape wordt een kwaliteit bereikt waarop een amateurkoor trots kan zijn.

Het koor bestaat uit circa 45 leden, sopranen, alten, tenoren en bassen en geeft twee keer per jaar een uitvoering van zowel de grotere traditionele muzikale werken, als wat onbekendere kleinere composities.

Als vast programma wordt één keer in de drie jaar rondom Pasen de Matthäus Passion in de Heilig Hartkerk in Oss uitgevoerd en ieder najaar wordt een kerstconcert gegeven in de Grote Kerk van Oss. In de jaren zonder Matthäus Passion wordt een ander groot werk ingestudeerd en uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn onder andere: het Requiem van Duruflé, het Requiem van Mozart, het Weihnachtsoratorium van Bach, de Messiah van Händel en de Johannes Passion.

Tussendoor zijn met groot succes uitgevoerd, Motetten van Bach, van Brahms en van Bruckner, Magnificat van Pärt, stukken van Mendelssohn, ook het Ave Maria van Verdi behoren tot ons programma.

Afwisseling en variatie zijn voor Vocaal Ensemble Oss belangrijk, de variatie maakt het instuderen veel leuker en is uiteraard voor het publiek ook heel aantrekkelijk.

Op onze website staat altijd de actuele informatie, inclusief het programma van de komende uitvoering.

 

 

 

 

 


 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.